Voedsel is een aspect van ons leven dat we als vanzelfsprekend beschouwen. We zijn minder bewust van het voedsel dat we consumeren. We verlaten ons lichaam om het constante misbruik van ons dagelijks leven en onze levensstijl het hoofd te bieden. Wij mensen, zonder ons lichaam als vanzelfsprekend te beschouwen, moeten gezondheidsgenererende systemen creƫren en een eenheid opbouwen met voedsel, productieve oefeningen, yoga, corrigerende ademhaling en meditatie, rust en slaap en spiritueel bewust en bewust zijn. Deze stappen vertalen zich in een beter uithoudingsvermogen, kracht, toon en energie met de nadruk op het hele lichaam als een geheel, een die welzijn en welzijn accentueert.

Het voedsel dat we eten, legt de basis voor elke cel en elk weefsel in ons lichaam. Het doel van voedsel is om ons te voeden, kracht op te bouwen en vitale energie te geven. Harmonie in de spijsvertering is de sleutel voor het vrijkomen van deze vitale energie die nodig is voor een gezond leven.